hrzh-CNenfrdeitrues

Povijest kluba

About Our History

NK BSK | Bijelo Brdo

Nikole Tesle 69, 31 204 Bijelo Brdo, Osječko-baranjska županija, Croatia

Follow Us On Facebook

Follow Us On Instagram

Follow Us On YouTube

Osnivanje Kluba | Founding A Club

NK BSK je nogometni klub sa istoka Hrvatske i trenutno se takmiči u drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi (2.HNL). Osnovan je 1935. god., a najveće zasluge pripadaju  Miši Ostojići, Radivoji Popoviću, Lazi Volarevu, Žarku Vukoviću, Đoki Petraševiću i Ljubomiru Milinkoviću.

Usprkos tome što je osnovan 1935.,klub je registriran tek 1953. godine. To je ujedno i godina kada je NK BSK odigrao svoju prvu službenu utakmicu. U Boboti je protivnik bio domaći Sremac.

Prva Lopta | First Ball

Prva nogometna lopta u Bijelom Brdu je viđena daleke 1928.god., a donio ju je Jovo Nikšić – Dido.

Do 2.svjetskog rata NK BSK igra prijateljske utakmice s okolnim mjestima, a 1943.godine kompletan sastav kluba odlazi u partizane, gdje ih većina daje život u NOB-u.

Kroz cijelu svoju povijest BSK je imao bitan učinak u ligama u kojima se natjecao, a iz dalje prošlosti spomenut ćemo period od 1957. do 1963. kada se takmičio u podsaveznom rangu. Najbolji igrači tog zlatnog doba bili su: Momčilo Marić (600 golova), Čedomir Smiljanić, Branko Jovanović, Zdravko Bošković, Radivoja Vujić i dr.

Image
Image
Image
Image
Image
Novija Povijest | Recent History

U periodu od 2008. pa nadalje započinje velika ekspanzija kluba na čelu sa predsjednikom Jovom Vukovićem i saradnicima. Period je obilježila izgradnja stadiona i ekspresni napredak kluba u sve viši rang natjecanja. Kulminacija je bila u sezoni 2011/2012. kada je zaigrao jedan od najjačih timova u povijesti BSK-a. Iako je uvjerljivo osvojen šampionski naslov bez ijednog poraza u 3.HNL istok, spletom određenih okolnosti BSK tada nije ušao u 2.HNL.

Svakako je vrijedno istaknuti da su se u našoj sredini pod vodstvom trenera Davora Rupnika afirmirali mnogi mladi igrači, a neki poput Borne Barišića i Jakova Filipovića dogurali i do seniorske nogometne reprezentacije Hrvatske.

Boje kluba - žuto-plava.

OursamonaprijedbskStory

Search